Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Destaquem

Acabar amb la pobresa i les desigualtats és un objectiu que globalment cal aconseguir i a Mataró, des de fa més de 30 anys, estem compromesos amb la cooperació i la solidaritat, i som un referent de la cooperació municipal catalana.
 
Treballem activament per afavorir el desenvolupament humà i per defensar els drets humans, entenent que els municipis ja no són un espai aïllat sinó que la seva contribució té repercussió a escala global i viceversa.
 
Les accions que portem a terme estan emmarcades en el Pla Director de Solidaritat i Cooperació (2023-2027). El Pla, aprovat a finals del 2023, té com a objectiu general contribuir des de la dimensió global al desenvolupament humà sostenible, l'eradicació de la pobresa i de les desigualtats, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS. Les eines que tenim per assolir aquest objectiu són: per un costat,  la política pública de cooperació al desenvolupament mitjançant el conveni amb el Fons Català de Cooperació, la concertació amb altres agents del territori i les accions de cooperació directa; i per l'altre l'educació per a la ciutadania global i la mobilització ciutadania. 
 
Els enfocaments basats en Drets Humans i de Justícia Global són els nostres referents en quant a la col·laboració en projectes de cooperació internacional per al desenvolupament i en les accions d'educació i sensibilització per tal de contribuir a generar una ciutadania crítica, conscient i compromesa amb el món. 
 
El Consell Municipal per la Solidaritat i la Ciutadania Global és dinàmic i aglutina a una trentena d'entitats socials.

Centre Cívic Pla d'en Boet
(equipament accessible)

  • carrer de Juan Sebastián Elcano, 6 08302 Mataró
  • 93 758 23 26
  • de dilluns a divendres de 9 a 14 h

Notícies Canal RSS