Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una pinzellada sobre Mataró

Escoltar

Una pinzellada sobre Mataró

La ciutat de Mataró
La ciutat de Mataró
Mataró, capital de la comarca del Maresme, és una ciutat viva, en transformació constant i amb un patrimoni cultural important que la dota de personalitat pròpia. La seva privilegiada situació geogràfica -per un costat el mar i per l'altre la serralada litoral- fa que les condicions climàtiques de Mataró siguin idònies per gaudir de la ciutat.

La ciutat de Mataró té el privilegi de tenir el seu origen a l'època romana. La valuosa herència d'aquesta època es manifesta en la vil·la romana de Torre Llauder, de finals del segle I aC, i en les darreres troballes al nucli antic. Passejant pels carrers del centre de la ciutat es pot fer un recorregut àgil per la seva història, un recorregut que des de l'antiga Iluro romana ens permet gaudir, també, del barroc, trobar influències arquitectòniques colonials i contemplar una mostra destacada del modernisme de la mà d'un dels seus màxims representants: l'arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch.

Mataró és una ciutat per viure-hi. Tot convida a passar-hi una bona estona, tant durant el dia com a la nit, especialment a l'estiu: l'oferta gastronòmica acurada i diversa, de la qual destaca el plat més tradicional, la sèpia amb pèsols; el front marítim, amb el port esportiu i pesquer, que té més de mil amarradors; els restaurants; les terrasses; les platges. La vila també ofereix al visitant un gran ventall d'oferta comercial: els tradicionals mercats propis del mediterrani i les botigues, on es poden trobar tot tipus de productes, marques internacionals, objectes de regal i productes de disseny.

Mataró és una ciutat consolidada i ben comunicada amb l'entorn metropolità i amb la resta de comarques de Catalunya. La xarxa de comunicacions fa que l'accés a la ciutat sigui fàcil, tant amb transport públic com amb transport particular.

Són tots aquests motius, entre d'altres, els que fan que Mataró sigui una ciutat que destaca per la seva excel·lent qualitat de vida. Els serveis, les zones verdes, la situació privilegiada que té com a ciutat oberta al mar, i l'àmplia oferta d'activitats pròpia d'una ciutat dinàmica amb tot tipus d'esdeveniments (culturals, lúdics, esportius i de lleure), són alguns aspectes que fan de la ciutat un indret interessant de visitar i un lloc idoni per residir-hi.