Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

.

Lleida ExpoTREN, 11 i 12 de març de 2023

EXPO TREN 2023, de l'11 al 12 de març, acull prop de 10.000 visitants i converteix un any més la ciutat de Lleida en la capital del lleure i la cultura ferroviaria d'Espanya i del sud d'Europa. Els visitants poden gaudir de l'oferta, tant comercial com lúdica; com es habitual, la majoria son aficionats al modelisme ferroviari provinents de diverses parts de l'estat i del sud de França, però també públic familiar de proximitat que vol conèixer i gaudir l'espectacle dels trens en miniatura. Per la seva banda, els expositors de maquetes –particulars i associacions– participen d'un cap de setmana intens deticat plenament al seu hobby, ja sigui fent aquelles compres esperades durant molt temps, compartint el temps de lleure amb els amics o sencillament "jugant a trens".

 • Lleida ExpoTREN, 11 i 12 de març de 2023
 • 2023-03-11T00:00:00+01:00
 • 2023-03-11T23:59:59+01:00
 • EXPO TREN 2023, de l'11 al 12 de març, acull prop de 10.000 visitants i converteix un any més la ciutat de Lleida en la capital del lleure i la cultura ferroviaria d'Espanya i del sud d'Europa. Els visitants poden gaudir de l'oferta, tant comercial com lúdica; com es habitual, la majoria son aficionats al modelisme ferroviari provinents de diverses parts de l'estat i del sud de França, però també públic familiar de proximitat que vol conèixer i gaudir l'espectacle dels trens en miniatura. Per la seva banda, els expositors de maquetes –particulars i associacions– participen d'un cap de setmana intens deticat plenament al seu hobby, ja sigui fent aquelles compres esperades durant molt temps, compartint el temps de lleure amb els amics o sencillament "jugant a trens".
Maqueta. ExpoTREN Lleida.
Maqueta. ExpoTREN Lleida.

El Saló LLEIDA EXPO TREN neix l’any en què es commemora el 150è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Lleida. Es tracta d’una fira dedicada a allò que es pot anomenar l’oci ferroviari o conjunt d’activitats que fan referència al món del ferrocarril en la seva vessant més lúdica i també cultural, com són el modelisme i el maquetisme, i també a aquell tipus de lleure en què el tren és l’element clau.

El saló, de característiques úniques a Espanya, s'ha convertit en un referent català i estatal i també internacional, i complementa a la perfecció l’actual oferta turística ferroviària del Tren dels Llacs. La fira comprèn els vessants cultural, lúdic i comercial d’aquest hobby, i està dirigida principalment a persones ja familiaritzades amb aquest entorn, i també al públic en general –sense excloure els infants– que desitgi gaudir del fantàstic món dels trens, tant en la realitat com en miniatura.

L’esdeveniment té el suport de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril i del Club N de España, dues entitats que agrupen més de 60 associacions d’aficionats al tren i al modelisme ferroviari i que exhibiran diverses maquetes a escales diferents. En l'exhibició també hi participen maquetistes professionals i aficionats particulars.

A nivell comercial, hi són presents les principals marques de modelisme ferroviari tant pel que fa a trens com a materials per a la construcció de maquetes, i també hi ha un espai dedicat a la venda. Per la seva banda, l’oferta de turisme ferroviari es concreta amb la presència de diverses entitats i empreses del sector.

En definitiva, el saló LLEIDA EXPO TREN té unes característiques que el fan únic a Espanya; té com a objectiu la difusió de l’afició i de l’interès pel món del ferrocarril en totes les seves facetes lúdiques i culturals i s'ha convertit en un referent al nostre país i al sud d’Europa.

 

+ Informació

 

 

 

Info

 • Quan?
  11/03/2023
 • Categoria

  175Tren Exposició Lleida

 • On?

  Avinguda President Josep Tarradellas, 20, 25001 Lleida

 • Organitzador

  Fira de Lleida. Turisme de Lleida. Ajuntament de Lleida.

 • A càrrec de

  Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril i del Club N de España

 • Nom de contacte http://www.expotren.com/ca/ca_contacto.php
 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern