Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

.

XII Cursa de Transports de la Regió Metropolitana de Barcelona

En motiu del 175è aniversari del ferrocarril, aquest any la cursa interurbana de transports no acabarà a Barcelona, com s'ha fet a totes les edicions anteriors, sinó que ho farà a Mataró! Donem protagonisme a la R1, la nostra línia de rodalies, i als busos express que ens comuniquen amb les comarques veïnes. Vine i participa en aquesta cursa tant especial!

 • XII Cursa de Transports de la Regió Metropolitana de Barcelona
 • 2023-09-21T09:00:00+02:00
 • 2023-09-22T11:00:00+02:00
 • En motiu del 175è aniversari del ferrocarril, aquest any la cursa interurbana de transports no acabarà a Barcelona, com s'ha fet a totes les edicions anteriors, sinó que ho farà a Mataró! Donem protagonisme a la R1, la nostra línia de rodalies, i als busos express que ens comuniquen amb les comarques veïnes. Vine i participa en aquesta cursa tant especial!
El proper dia 21 de setembre a de 9.00 a 11.00 h, la PTP, Ajuntament amb l’ATM de Barcelona i l'Ajuntament de Mataró, i en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, celebra la XII Cursa de Transports de la Regió Metropolitana de Barcelona. Un any més, recuperem aquesta activitat i, com sempre, volem que participar-hi sigui una experiència única.
Amb la cursa de transports mostrarem que a la ciutadania que, sovint, el cotxe no és tan competitiu com la mobilitat sostenible. El temps invertit en la cerca d’aparcament, les aturades per embussos… fan que el cotxe no sigui sempre el més ràpid. A més a més, podem comparar també l’emissió que suposa l’ús de cada transport, podent comprovar quants cops més contamina el vehicle privat vers la mobilitat sostenible. Finalment, el cost econòmic…. amb el preu de la benzina tant alt, no serà millor utilitzar el transport públic? I la bicicleta?

Desenvolupament de la cursa
La cursa de transports, en la seva voluntat per analitzar diferents modes de transport, parteix de diferents localitats de l’àrea de de Barcelona. Aquest any, hem triat la ciutat de Mataró com a punt final de la cursa en motiu del 175è aniversari del ferrocarril a aquesta ciutat i, el que és més important, demostrar que encara ara el ferrocarril i el transport públic ens dóna més!
 
1Disseny sense títol.png
 
El tret de sortida serà donar per telèfon per part de l'organització. L'objectiu és arribar a Mataró en el menor temps possible amb el mitjà de transport de la nostra preferència (l'organització es reserva el dret de demanar un canvi de mitjà de transport en pro de vetllar per la varietat de modes representats).
Per seguir en la lluita contra el canvi climàtic, la cursa de transports no contempla el vehicle privat motoritzat el propi dia de la cursa. Es realitzarà un model que simuli el desplaçament el mateix dia i hora (comptant amb les condicions de congestió que pertoquin) des del punt de sortida (degudament aparcat) fins al punt d'arribada (degudament aparcat).
 
Altres consideracions
Al punt d'arribada caldrà passar per la taula de l'organització per tal de registrar l'hora d’arribada i el mitjà de transport usat. Com a cortesia per la participació, es farà entrega d'una bossa de la PTP amb una T-casual i una funda per a la mateixa.
Quan arribin tots els participants s'oferirà un refrigeri per a tots i procedirem a fer la foto conjunta, així que no marxeu abans d'hora!

Inscriu-te aquí 
 
Per a veure més informació de la Setmana Europea de la Mobilitat pots clicar aquí.

Info

 • Quan?
  21/09/2023 a 09:00 fins a 22/09/2023 a 11:00
 • Categoria

  175Tren Mataró Barcelona Rutes

 • On?

  Sortida des de diferents municipis de la Regió Metropolitana de Barcelona i arribada a Mataró (Centre Cívic Cabot i Barba)

 • Organitzador

  PTP (Promoció del transport públic)

 • Email
 • Telèfon de contacte

  682 65 94 83

 • Assistents

  Acte obert a tothom!

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Inscripció
 • Lloc web extern