Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte


L’aventura del primer tren (català)


(Utilitzeu auriculars per gaudir de la tecnologia del so binaural)
Escolta la història de l'aventura que va suposar la construcció de la nostra línia de tren. Text i creativitat artística: kpimarketing.es. Creació i edició de vídeo: Berta López. Narració: Anna Borrell. Context històric: Manuel Cusachs i Miguel Muñoz. Fotografies: Fundación de los Ferrocarriles Españoles.

La aventura del primer tren (castellano)


(Utilizad auriculares para disfrutar con la tecnología del sonido binaural)
Escucha la historia de la aventura que supuso la construcción de nuestra línea de tren. Texto y creatividad artística: kpimarketing.es. Creación y edición de vídeo: Berta López. Narración: Anna Borrell. Contexto histórico: Manuel Cusachs y Miguel Muñoz. Fotografías: Fundación de los Ferrocarriles Españoles.

Trenes ayer, trenes hoy (1973)


El periodista, guionista i director cinematogràfic Victorio Aguado Candela (1923 – 2003) va dirigir aquest curtmetratge documental inèdit, amb motiu de la seva passió pel ferrocarril, com a homenatge als 125 anys de la primera línia Barcelona Mataró.           

Commemoració del centenari


Document audiovisual que recull les imatges dels actes festius organitzats amb motiu de la celebració del centenari de la primera línia del ferrocarril (1948). Document dels Fons Fundacionals de la Biblioteca de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles.espacioenblancoparaajustareltextoenelgrid

Barcelona - Mataró, 1848. El tren del Maresme


En motiu del 175è aniversari del primer tren, l'Arxiu de Mataró ha impulsat aquest documental. On vol deixar constància que aquest esdeveniment va representar un abans i un després a la història del nostre país i, a més, va marcar un punt d’inflexió per a la industrialització de la ciutat de Mataró, de Catalunya i de tot l’Estat espanyol.espacioenblancoparaajustareltextoenelgrid