Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

.

Renfe porta un centenar de viatgers a gaudir del Maresme amb el primer tren turístic ‘Barcelona és molt més’

Un centenar de persones han recorregut avui el Maresme d’una manera ben diferent, amb la cultura i gastronomia com a grans protagonistes. A les 9 del matí, ha sortit el primer tren turístic “Barcelona és molt més" de l’Estació de França cap al Maresme, gràcies al projecte impulsat per Renfe i la Diputació de Barcelona per donar a conèixer les comarques barcelonines, fomentant alhora una mobilitat sostenible i un turisme responsable.

Tren Modernisme gurmet estacionat a l'estació de França. Foto: RENFE.
Tren Modernisme gurmet estacionat a l'estació de França. Foto: RENFE.

La ruta, que duu el nom “El Modernisme gurmet”, s’ha iniciat a Barcelona per fer parada a Mataró on els viatgers han gaudit d’una visita teatralitzada a la Nau Gaudí. A continuació, han fet un tastet de maduixes a la plaça Gran de Mataró i una visita a la casa Coll i Regàs, on els visitants han pogut veure aquest espai modernista de l’arquitecte Puig i Cadafalch, tot gaudint de tastos i maridatges amb els millors productes de qualitat i de proximitat.

Després de dinar a Mataró, el centenar de persones ha viatjat en tren fins a Canet de Mar on han visitat un taller de vitralls, amb una demostració pràctica per viure el seu procés de creació i entendre l’evolució de l’artesania. També, els viatgers han pogut conèixer com s’elaboren els vitralls dolços de Canet, elaborats amb una base de massa de pasta de te amb gelatina de colors que recorda els vitralls modernistes, símbol de Canet de Mar, gràcies a l’arquitecte, Lluís Domènech i Montaner.

Finalment, per tal de conèixer la vessant més personal de Domènech i Montaner s’ha fet una visita teatralitzada amb anècdotes i curiositats a la Casa Museu, on estiuejava l’arquitecte de petit amb la seva família.

Amb aquesta ruta dels Trens Turístics de Barcelona és molt més es vol retre homenatge al 175 anys del primer tren Barcelona-Mataró, que se celebra el pròxim mes d’octubre i també unir-la amb el centenari de la mort d’un dels arquitectes modernistes més importants.

Està previst que es repeteixi “El Modernisme gurmet” el proper 10 de juny. Els bitllets, que es poden comprar fins poc abans de l’inici de la ruta a la web de Renfe, tenen un preu de 50 euros per a adults; 20 per als infants (de 4 a 13 anys) i gratuït de 0 a 3 anys.

El projecte “Trens Turístics Barcelona és molt més”

La Diputació de Barcelona i Renfe estan treballant perquè a la tardor entrin en marxa més rutes, previsiblement els mesos de setembre i octubre. L’experiència pretén implantar a Barcelona un model d’èxit que ja opera a Galícia, Astúries o Castella. El projecte de “Trens Turístics Barcelona és molt més” es va presentar per primer cop a FITUR, la Fira Internacional de Turisme, a Madrid el passat mes de gener.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom” i al número 11 “Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles”. Els disset ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.