Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

.

Els 40 anys del Desvetllament Bellugós i els 175 anys del Tren amb el Nan Biada marquen la Crida de Les Santes

La Crida és el moment oficial d’inici de Les Santes tot i que la ciutat fa dies que viu amb intensitat la Festa Major. Enguany l’acte ha fet un especial esment al 40è aniversari del Desvetllament Bellugós, que amb la música del Bequetero i el “i 15!”, s’ha convertit en un acte genuí de Mataró que traspassa fronteres. El nan del Miquel Biada ha tingut un protagonisme epecial ja que aquest 2023 se celebren els 175 any del primer tren de la península Barcelona-Mataró.

La dormida d'en Robafaves. Foto: Albert Canalejo
La dormida d'en Robafaves. Foto: Albert Canalejo


L’alcalde, David Bote, ha presidit la Crida de Festa Major des del balcó de l’Ajuntament. Després del so del coet volador, cap a les 19.45 h, ha començat el Cap a la Crida amb les comparses institucionals fent camí cap a l’Ajuntament.

L’alcalde, David Bote, ha fet, en el discurs de la Crida de Les Santes, un especial esment al 40è aniversari del Desvetllament Bellugós, que amb la música del Bequetero i el “i 15!”, s’ha convertit en un acte genuí de Mataró que traspassa fronteres.

També ha recordat altres efemèrides del 2023 com el 175è aniversari de la Missa de Glòria de Mossèn Blanch i del primer Tren Barcelona-Mataró de la península així com dels 25 del monument de la Laia l’Arquera i els 25 també, del Nan Miquel Biada. De fet, aquest nan ha tingut un especial protagonisme amb un discurs des del balcó.

Com sempre, ha finalitzat la seva intervenció amb el tradicional “Glòria a Les Santes!”. La traca ha donat llavors inici als balls de les diferents figures, interpretats pels respectius acompanyaments musicals.

La Banda de l’Agrupació Musical del Maresme ha estat la primera a actuar, després han començat els balls de les comparses amb La Rumbeta dels Nans Nous, els Balls dels Nans, el Salt de les Diablesses, el Ball de la Momeroteta, el Ball de la Momerota, el Ball del Dragalió, i el Ball del Drac.

El Ball de l’Àliga ha donat a continuació pas als balls de la Família Robafaves i les esperades dormides, moment en què, ja executats els respectius balls, els portadors tomben les figures per recollir-les al vestíbul de l’Ajuntament: el Ball de Petits, el Ball de Quatre, la dormida de la Toneta i en Maneló, el Ball de Grossos, la dormida de la Geganta, els Balls d’en Robafaves i finalment la dormida d’en Robafaves.

La Crida ha estat retransmesa en directe per Televisió de Mataró i també s’ha pogut seguir en una pantalla gegant ubicada a la plaça de Santa Anna i per les xarxes socials.

Galeria d'Imatges

Arxius adjunts