Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consells de participació

Escoltar

Consells de participació

Què són els consells de participació i per a què serveixen?
A Mataró disposem de diversos espais de participació integrats per una gran diversitat d’agents socials amb la finalitat de debatre i fer el seguiment entorn els projectes i intervencions en qualsevol àmbit que tenen lloc a Mataró.

Els consells són espais consultius que contribueixen i generen valor afegit a la presa de decisions i per tant participen en la millora de les polítiques que es duen a terme a la ciutat.

També esdevenen un punt de trobada entre entitats, ciutadania i Govern municipal per dialogar i debatre sobre temes d’interès, fer el seguiment dels projectes vinculats a l’àmbit del consell, i fer propostes d’accions i/o projectes.

Per poder formar part de qualsevol consell de partipació s'ha d'estar inscrit en el Registre Ciutadà.

 

Quins tipus de consells hi ha?

  • Consell de Ciutat: és un punt de trobada entre els diferents consells de participació, un “consell de consells” on intercanviar i conèixer la tasca dels diferents consells.

 

Qui hi pot participar?
Persones que representen a llurs entitats i/o empreses, sindicats, ciutadans/es a títol individual així com membres de l’equip de Govern i representants dels diferents grups municipals.

Què és i per a què serveix el Registre Ciutadà?
El Registre Ciutadà és una eina que permet als ciutadans i ciutadanes de Mataró manifestar explícitament el seu interès per estar informades de l’activitat municipal, i per participar de forma voluntària en els òrgans i processos de participació que es portin a terme.

Les places dels consells territorials destinades a ciutadans i ciutadanes a títol individual, es cobriran, de forma voluntària, entre totes les persones registrades, seguint el procediment que es defineix en el Reglament marc dels consells municipals de participació.

Si et vols incriure en el Registre Ciutadà ho pots fer des d'aquest vincle.