Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suport a comunitats de veïnes i veïns

Escoltar

Suport a comunitats de veïnes i veïns

Aquest programa el vam posar en marxa el maig de 2013 als barris de Rocafonda, El Palau i l’Escorxador amb la finalitat d’actuar sobre la diversitat de problemàtiques que es produeixen dins de les comunitats de veïns, agreujades per la situació socioeconòmica, i que es traslladen a l’espai públic i a l’entorn. 

A l’abril de 2014 el projecte es va ampliar al barri de Cerdanyola, cobrint així les dues zones de la ciutat que presenten un índex més elevat de comunitats amb problemàtiques associades a temes estructurals, convivencials i econòmics.

A banda de la intervenció directe es faciliten eines per a la constitució de comunitats i es fa acompanyament i suport als seus presidents/es, per tal de promoure una gestió autònoma i una resolució alternativa dels conflictes.

La intervenció es fa transversalment i de manera coordinada amb la resta de serveis municipals que tenen competència per a la resolució d’aquests conflictes, amb la Comissió de seguiment de casos i amb la resta d’administracions implicades.

El servei és d’accés lliure i gratuït, amb dos punts d’atenció al públic, un al barri de Rocafonda, ubicat a l’Oficina de la Llei de Barris, i un altre al barri de Cerdanyola, ubicat al centre cívic. 

Les demandes parteixen directament dels usuaris, de la derivació per part d’una entitat o servei municipal, o bé de l’observació directa.

Les diferents accions que es poden dur a terme són, entre d’altres:

  • Visites a les finques i domicilis per conèixer els veïns i l’estat dels espais comuns.
  • Entrevistes presencials per aprofundir en l’estructura i organització veïnal.
  • Participació en reunions de veïns per assessorar i informar sobre la Llei de Propietat Horitzontal per a una millora en la gestió de la pròpia comunitat.
  • Coordinació amb altres serveis municipals que poden estar treballant en la finca o que ho han fet anteriorment, per complementar el diagnòstic de la comunitat.


Contactes:

· Oficina de Llei de Barris

Adreça: C/ de Blai Parera, 6 baixos, 08304 Mataró
Tel.:620 72 61 27
Correu electrònic: 
scosculluela@ajmataro.cat
Horari: dilluns de 09h a 20h i de dimarts a dijous de 8h a 16h. Cal cita prèvia (demanar per telèfon, correu electrònic o des del telèfon 010)


· Centre Cívic Cerdanyola

Adreça: Passeig de Ramon Berenguer III, 82-84, 2a planta 08303 Mataró
Tel.:647 82 43 02
Correu electrònic:
 ivillaverde@ajmataro.cat
Horari: dilluns de 09h a 15h i de 16h a 20h i de dimarts a dijous de 09h  a15h. Cal cita prèvia (demanar per telèfon, correu electrònic o des del telèfon 010)