Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Far

Escoltar

El Far

El far
 

Què és El Far de Rocafonda i El Palau?

És un projecte comunitari que de forma conjunta amb la ciutadania, les entitats del barri i l'Ajuntament de Mataró, fomenta la cura veïnal com a eina per assolir un barri solidari i respectuós, en el qual tothom sentim que som cuidats i que cuidem.

 

Quina és la seva finalitat?

El propòsit d’El Far és detectar situacions amb diferents necessitats que poden estar vivint els meus veïns o veïnes, tinguin l'edat que tinguin (infants, joves, adults o gent gran). Gràcies a El Far ens convertim en agents actius del barri, tant com a persones detectores com a acompanyants.

El Far també té l’objectiu de donar l’oportunitat de compartir els projectes i el talent que les persones del barri vulguin oferir en benefici de la comunitat

 

Com ho fem?

1. Observem, de forma respectuosa, una situació que pot estar afectant el meu veí o veïna.

2. Ho comuniquem:

- Telefònicament, al 93 702 28 98 (de dilluns a divendres de 9 a 15 h).

- Telemàticament, a elfarderocafondaipalau@ajmataro.cat

- Presencialment, al Centre Cívic Rocafonda, carrer de Josep Punsola, 47 (de dilluns a divendres de 9 a 15 h).

3. Un grup operatiu valora la situació i s'activen els serveis necessaris per donar-hi resposta. Aquests serveis poden provenir de l'Administració, de les entitats o dels mateixos veïns i veïnes.

4. També podem formar part de la Comissió Veïnal d'El Far la qual es troba periòdicament per idear respostes conjuntes a les situacions que van esdevenint al barri.

 

La teva participació pot ser puntual o allargar-se en el temps, tot és benvingut.

Des d'El Far col·laborem estretament amb el veïnat, els comerços, les farmàcies, les persones voluntàries, les entitats i els equipaments per transformar els barris en comunitats participatives

Galeria d'Imatges