Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament incorpora dues agents cíviques per realitzar campanyes de foment de la convivència i civisme

Escoltar

L’Ajuntament incorpora dues agents cíviques per realitzar campanyes de foment de la convivència i civisme

Actualment estan duent a terme una campanya informativa per advertir els responsables d’establiments d’alimentació de l’obligatorietat de complir l’Ordenança municipal d’ocupació de la via pública.

Campanya informativa en establiments d'alimentació. Foto: Ajuntament
Campanya informativa en establiments d'alimentació. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament està realitzant una campanya informativa per advertir els establiments de venda d’aliments sobre l’obligatorietat de complir l’Ordenança municipal d’ocupació de la via pública. Aquesta campanya té per objectiu informar de la normativa vigent i recordar als responsables d’establiments de queviures que no està permesa la instal·lació d’elements d’exposició o venda d’aliments al carrer per raons de mobilitat de vianants, de neteja viària i de seguretat alimentària.

L’Ordenança municipal determina que l’ocupació de la via pública sense autorització municipal, excedint les dimensions o el temps autoritzats, o bé l’ocupació d’un espai diferent al concedit a l’autorització, són considerades infraccions greus que poden ser sancionades amb una multa de fins a 750 €.

Un cop finalitzi aquesta campanya informativa, que s’està realitzant a tots els barris de la ciutat, la Policia Local realitzarà una campanya sancionadora.

 

Agents cíviques

Aquesta campanya informativa als establiments de queviures la realitzen les dues agents cíviques que s’han incorporat a la Direcció de Seguretat, Civisme i Convivència mitjançant una convocatòria de plans d’ocupació subvencionats per la Generalitat. Tenen formació administrativa i d’atenció al públic i, durant l’any que estaran contractades, realitzaran tasques informatives per tal de donar a conèixer la normativa vigent i prevenir molèsties relacionades amb el civisme, la convivència i la tinença responsable d’animals.

Les dues agents cíviques també estan realitzant simultàniament altres campanyes per informar de la normativa en matèria d’ús de l’espai públic per prevenir situacions que puguin pertorbar la convivència, o donar a conèixer a la prohibició d’alimentar coloms i altres animals de carrer, accions que complementen altres actuacions realitzades pel servei d'agents cívics nocturns i altres programes de sensibilització a la via pública vigents.

A més, els dijous són les encarregades d’obrir la guingueta de l’Espai Firal del Parc Central, espai on l’Oficina de Benestar Animal dona a conèixer a la ciutadania els elements més destacats sobre la tinença responsable d’animals de companyia i la nova Llei estatal de Protecció dels Animals, així com de les colònies de gats urbans. La guingueta està oberta els dijous de 9 a 14 h i de 16 a 19 h.

Galeria d'Imatges

Publicat a